Rowan Mystery Afghan Knit-a-long

 


Het deken is ontworpen door Martin Storey en gebruikte hiervoor 17 van deze kleuren, maar voor zij die het iets soberder willen is er ook een ontwerp waarbij 9, 5 of 2 kleuren gebruikt worden. De lijst met benodigdheden kan je hier alvast downloaden (Shoppinglist)
Het deken wordt gemaakt in Rowan Pure Wool Worsted, gemaakt van 100% wol en superwash, lekker warm en gemakkelijk in onderhoud dus. Bovendien is de wol beschikbaar in maar liefst 50! verschillende kleuren.Ooit al eens mee gedaan aan een Knit-a-long? Dit is een project waarbij mensen wereldwijd hetzelfde breien. In dit geval een afghan of deken.

Bedoeling is dat je nu aan het deken begint zodat het klaar is tegen het eind van de zomer. Het deken bestaat uit 48 vierkanten van telkens ongeveer 20cm op 20cm, dus ieder week een klein stukje breien. Je kan het maken voor jezelf of om kado te doen. Als je er nu aan begint ben je zeker tijdig klaar zonder dat het begint te vervelen.

De komende 8 weken wordt er telkens het patroon voor een van de vierkanten vrijgegeven. Voor het volledige deken wordt elk vierkant 6 keer gebreid, in totaal dus 48 vierkanten. Wanneer je het oorspronkelijke design van Martin gebruikt wordt elk vierkant 3 keer in een bepaalde kleur gebreid en 3 keer in een andere kleur.

In week 9 wordt het samenstellen van het deken beschreven en in week 10 de finale afwerking.

De afgewerkte vierkanten bedragen 20cm x 20cm en er worden 6 vierkanten x 8 vierkanten gebruikt, dus ongeveer 120cm x 160cm plus de afwerking. 


Naar Pure Wool Worsted Garen

WEEK 1 - Garter Stitch Waves

 

Download PDF

 

WEEK 2 - Nordic Star

 

 

Download PDF

 

WEEK 3 - Heirloom Lace

 

 

Download PDF

 

 

 
 

WEEK 4 - Lace Kisses

 

Download PDF